Direct naar de contentDirect naar de footer

Yoga Nidra

Yoga Nidra betekent vrij vertaalt 'Yoga Slaap' en is een vorm van yoga die diepteontspanning mogelijk maakt. Hier leer je om je lichamelijk, geestelijk en emotioneel volkomen te ontspannen en je zenuwstelsel een reset te geven. Bij Karuna combineren we de diepe Nidra ontspanning met een stuk yoga. Om eerst contact te maken met het lichaam, en wat te stretchen om daarna comfortabel te kunnen ontspannen.

Yoga Nidra is geschikt voor iedereen, zowel voor de allereerste beginner als de vergevorderde yogi.

Lesduur: 60 minuten

De yogalessen bij Ivy worden gegeven door Yoga Center Karuna.

  • Kenmerken

    Het prettige van Yoga Nidra is dat je niet veel nodig hebt om het te doen. Kom naar de les, trek comfortabele kleding aan, ga lekker liggen. Je lichaam en geest doen het werk waar je met je denkende brein niet bij kunt. Regelmatig worden de sessie afgewisseld, zo blijft je geest getraind en worden de visualisaties levendiger en de ontspanning nog dieper.

  • Oorsprong

    Yoga Nidra komt van oorsprong uit de Tantrische traditie en is rond 1950 door Swami Satyananda Saraswati in de vorm gegoten zoals wij die nu kennen en beoefenen. Tijdens Yoga Nidra word je geleid door de yoga docent en word je zo meegenomen in de oefening.

  • Functie

    De beoefening werkt ontspannend en activerend tegelijkertijd. Het bevordert kalmte, concentratie, intuïtie, verbetert slaapgedrag en gezondheid. Tevens ondersteunt Yoga Nidra genezingsprocessen en verhoogt het gevoel van welzijn.