Direct naar de contentDirect naar de footer

Yin Yang yoga

Yin Yang yoga is een yogastijl waarbij zowel zachtheid als kracht aan bod komen.
Alles en iedereen bezit over zowel yin als yang kwaliteiten. Yin representeert het zachte, vrouwelijke, de naar binnen gekeerde beweging. Yang representeert juist het vurige en energieke aspect in ons. Ze zijn elkaars tegenpolen en tegelijkertijd kan de ene nooit zonder de ander bestaan.

De yogalessen bij Ivy worden gegeven door Yoga Center Karuna.

  • Kenmerken

    Een Yin Yang les kenmerkt zich door de vele mogelijkheden en creativiteit. Doordat we alle aspecten van de yoga hierin kunnen raken heeft de docent een grote vrijheid om invulling aan de les te geven. Van vertraging tot versterking, van verzachten tot activeren en van Yin tot aan Yang.

  • Oorsprong

    Yin Yang is de samenkomst van de zachte yin lessen en de energieke vinyasa lessen. Door in deze les beide energie├źn naar voren te laten komen raken we alle aspecten in onszelf. Vaak begint de les zacht en met yin houdingen, om naar een actief(ver) middenstuk te werken. Doordat de gewrichten al los zijn gemaakt is de beweeglijkheid groter. De les eindigt dan vaak weer in de yin energie.

  • Functie

    Door zowel op ons bindweefsel te werken, tijdens het yin gedeelte van de les. Als onze kracht te vergroten, tijdens het yang gedeelte van de les is de Yin Yin yoga een complete beoefening. De energie en insteek van de les is zacht en kalm, terwijl er ook een beroep wordt gedaan op onze kracht en focus.