Direct naar de contentDirect naar de footer

Pilates

Pilates is een bijzondere en fijne methode van lichaamsoefeningen die spiergroepen versterken zonder dat spieren en gewrichten overmatig worden belast.

Lesduur: 60 minuten

De yogalessen bij Ivy worden gegeven door Yoga Center Karuna.

  • Kenmerken

    Pilates oefeningen richten zich op versterking van spiergroepen. Hierbij is het zeer belangrijk dat deze bewegingen op een gestructureerde en beheerste manier uitgevoerd. Zo zorgen de oefeningen voor het versterken van de spieren, zonder dat de gewrichten te zwaar worden belast. Een mooie en veilige manier van werken aan spieren in het lichaam.

  • Oorsprong

    De bedenker van Pilates is Joseph Pilates (1880-1967) door zijn eigen ervaringen met ziektes als astma en reuma begon hij zich te verdiepen in verschillende westerse trainingsvormen, daarnaast bestudeerde hij ook Oosterse meditatievormen. Deze combinatie van bewegingen, aangevuld met zijn visie van een gezonde geest in een gezond lichaam leidde tot een mooie serie van oefenmethodes die we nu kennen als Pilates.

  • Functie

    Tijdens de Pilates les werken we door middel van (grond-)oefeningen aan de spieren die de wervelkolom ondersteunen en zorgen we zo voor een correcte balans van het lichaam. De aandacht ligt hierbij op het versterken van de “core” ook wel de “Powerhouse,” genoemd. Hiermee wordt het buik, rug en bekkenbodem gebied bedoeld. De spieren worden door het beoefenen langer en het lichaam meer flexibel.