Direct naar de contentDirect naar de footer

Hatha Yoga

Hatha Yoga is een zachte, meditatieve yoga stijl, waarbij het gaat om yogahoudingen, ademhalingstechnieken en ontspanning.

Lesduur: 60 minuten

De yogalessen bij Ivy worden gegeven door Yoga Center Karuna.

  • Kenmerken

    Iedere Hatha Yoga les is anders. De houdingen worden los van elkaar beoefend met veel aandacht voor het lichaamsbewustzijn. Hierbij ligt ook een bewustzijn richting een rustige en regelmatige ademhaling.

  • Oorsprong

    Hatha Yoga wordt gezien als de basis en inspiratie voor de meeste yogastijlen. De Indiase geleerde, Patañjali, ordende als eerste de yogakennis zo'n 2600 jaar geleden en wordt beschouwd als de vader van de yoga. Hij was de eerste die Yogaspreuken (Sutra's) op schrift stelde. Het fysiek beoefenen van yogahoudingen vormt één van de onderdelen binnen de totale yogafilosofie (die veel verder gaat dan alleen bewegen).

  • Functie

    De lessen beginnen en eindigen met een korte meditatie, waarna staande, liggende en ook zittende oefeningen volgen. Hatha yoga maakt je gezond en vitaal. Je wordt je bewuster van je eigen lichaam. Van je adem, je zintuigen, je gedachten en dat alles op een zachte manier.