Direct naar de contentDirect naar de footer
Unplug yourself
Unplug yourself

Relax & recharge

Een ontspanningsmassage kan zowel lichamelijk als geestelijk werken. Uiteindelijk is de ontspanningsmassage bedoeld om los te komen van de dagelijkse stress in het lichaam en de geest zodat het lichaam weer ervaart om ontspannen aan te voelen na de behandeling. We bieden verschillende ontspanningsmassages aan. Kies er één die bij jou en jouw wensen past of vraag voor meer informatie als je geen keuze kunt maken.

Contact

Benieuwd naar de mogelijkheden?
Voor meer informatie of vragen neem contact op met Ivy's receptie.

Online boeken

Het doel van een ontspanningsmassage is dat de spieren en de pezen soepeler worden en het lichaam beter doorbloed en het stimuleren van de afvalstoffen zodat deze worden afgevoerd en niet onbelangrijk dat er rust in het hoofd komt. Vooral bij stress of verkeerde houding, rug en hoofdpijnklachten is dit aan te raden.
De massage wordt uitgevoerd met massage olie op de blote huid.

Indiase hoofdmassage

Een Indiase hoofdmassage is een massage waar het hoofd, de nek en de schouders aandacht krijgen.

Veel mensen hebben regelmatig last van hoofdpijn, stress wat blokkades in het bovenlichaam veroorzaakt. Door het hoofd, de nek en de schouders te masseren geeft dit een directe ontspanning én stimulering van de doorbloeding in deze gebieden waardoor afvalstoffen makkelijker en sneller worden afgevoerd. De Indiase hoofdmassage bevorderd uw nachtrust, verlicht pijn en maakt uw bovenlichaam weer soepel.

Lomi Lomi massage

De Lomi Lomi massage vindt haar oorsprong op Hawaï het exotische eiland van Hawaï. De filosofie achter deze massage is gebaseerd op twee belangrijke waarden, spirituele verbondenheid en pure, oprechte liefde. Tijdens een Lomi Lomi behandeling wordt het hele lichaam gemasseerd met mooie lange vloeiende bewegingen, waarbij niet alleen met de handen maar vooral ook met de onderarmen wordt gemasseerd. De bewegingen worden vaak vergeleken met de golven van de oceaan. Men gaat er daarbij vanuit dat de spanning in het lichaam als het ware wordt weggespoeld en de natuurlijke energiestroom (mana) in het lichaam gestimuleerd wordt. De behandeling begint met de rug, welke volgens Sjamanistische wijze de plek van het verleden is. Daarna wordt het voorste gedeelte van het lichaam behandeld, waarbij de buik als plek van de gevoelens en herinneringen geldt. Stress, spanning en vermoeid? Dan is een Lomi Lomi massage uitstekend voor u, tijdens de massage wordt gericht op ontspanning en het terugkrijgen van het natuurlijke ritme.

Lomi Lomi massage mag niet toegepast worden in de volgende gevallen:
ontstekingen, pijn, koorts. Bij deze massage wordt veel olie gebruikt en het is raadzaam om weinig of geen kledingstukken te dragen. Eén of meerdere handdoeken worden gebruikt om af te dekken.

Ayurvedische massage

De Ayurvedische massage is een behandelmethode die deel uit maakt van het natuurgeneeskundig gezondheidssysteem Ayurveda. Afkomstig uit India en betekent: kennis (Veda) van het leven (Ayus).

De 3 dosha’s Vata, Pitta en Kapha opgebouwd uit vijf elementen ether, lucht, vuur, water en aarde spelen en belangrijke rol in de ayurveda. Binnen de ayurveda betekent afwezigheid van ziekte niet dat je gezond bent. Gezondheid betekent dat de drie dosha’s Vata (ether lucht), Pitta (vuur) en Kapha (water aarde) in balans zijn, de uitscheidingsproducten goed zijn, de geest rustig en in balans is, de weefsels normaal functioneren.

De Ayurvedische massage is over het algemeen een zachte massage waarbij de druk afgestemd is op de fysieke structuur. Door de behandeling van de energiekanalen en de energiepunten heeft de ayurvedische massage een energetisch aspect. Deze massage heeft een reinigend effect, ontspant, voedt en balanceert fysiek en geestelijk. Het zelf genezend vermogen van het lichaam en de geest worden gestimuleerd. De Ayurvedische massage is een weldaad voor uw lichaam én geest.

De massage wordt uitgevoerd met olie (Ayurvedische) op het blote lichaam. Bij deze massage wordt veel olie gebruikt en is het raadzaam om weinig of geen kledingstukken te dragen (i.v.m. vlekken). Eén of meerdere handdoeken worden gebruikt om af te dekken.

Hot Stone massage

Een Hot Stone massage word gegeven met hete stenen waarbij de tempratuur van de stenen rond de 45/50 graden ligt. We gebruiken speciale basaltstenen, deze stenen bevatten veel ijzer en magnesium en daardoor ontstaat een zeer compacte steen die door de dichtheid warmte langer vast houden. De warmte van de stenen zorgt voor een diepe ontspanning van de spieren De massage is een combinatie van lange rustige strijkingen zowel met stenen als zonder stenen. Hot Stone massage zorgt voor een diepe ontspanning en ontgifting, de massage stimuleert de orgaanfuncties en activeert het zelf herstellend vermogen van het lichaam en brengt het lichaam in balans. Hot Stone massage mag niet toegepast worden in de volgende gevallen: hoge bloeddruk, hartziekten, zwangerschap, koorts, open wonden, trombose, spataderen en ontstekingen. De massage wordt uitgevoerd met olie op de blote huid.

Bamboe massage

Het afwisselend gemasseerd worden met handen en bamboestokken is de ultieme vorm ontspanning. De bamboestokken vormen een verlengstuk van de handen en daardoor kan er een intense druk worden uitgeoefend waar met alleen de handen vaak niet gemasseerd kan worden.
Door deze techniek heeft de massage een dieper effect en kunnen spierstijfheden en knopen worden verminderd. Met de bamboestokken kan je op eenvoudige wijze een diepte massage geven en zo de spieren tot optimale ontspanning brengen. De bamboe massage zorgt voor stimuleren van de bloedsomloop het bevordert de toevoer van voedingsstoffen en draagt bij aan een snellere afvoer van afvalstoffen. De bamboemassage geeft zowel een ontspannend alsmede een activerend gevoel.

Hamam massage

De hamambehandeling zorgt ervoor dat dode huidcellen worden verwijderd, de bloeddoorstroming wordt gestimuleerd, spieren ontspannen en de geest tot rust komt. De behandeling is opgebouwd uit verschillende rituelen welke in het teken staan van warmte, water, reiniging en ontspanning, een écht cadeautje voor het lichaam én de geest. U ligt tijdens deze behandeling op een verwarmde tafel in een warme ruimte waar we de behandeling starten met het overgieten van het lichaam met warm water om vervolgens een uitgebreid scrubritueel uit te voeren met een speciale scrub handschoen die u na deze behandeling mee naar huis mag nemen.

Na dit scrubritueel wordt het lichaam geheel bedekt met een warme schuimlaag van heerlijk geurende olijfzeep waarna u een heerlijke ontspanningsmassage ontvangt van onze masseur. Tussen de handelingen door wordt u steeds overgoten met warm water.

Bij een behandeling van 60 minuten wordt de voorzijde van het lichaam ook behandeld en tevens worden de haren gewassen, voorzien van een crème spoeling en wordt de behandeling afgesloten met een heerlijke hoofdmassage. Indien u alleen een Hamambehandeling wenst en u verder géén gebruik maakt van onze andere faciliteiten die wij u bij IVY Boutique Wellness aanbieden. Vragen wij u de behandeling vooraf bij onze receptie af te rekenen. Bij voorbaat dank.

Ontspanningsmassage boeken

Ontspanningsmassage boeken

Tijd om jezelf te verwennen!

Je kan bij ons gemakkelijk en snel jouw afspraak online boeken voor al onze beauty- & wellnessbehandelingen.

Afspraak maken

Tarieven Ontspanningsmassages

Opties
Duur
Prijs
Indiase hoofdmassage30 min.€35,50
Lomi lomi massage*30 min.€32,50
Lomi lomi massage**60 min.€62,50
Ayurvedische massage*30 min.€32,50
Ayurvedische massage**60 min.€62,50
Ontspanningsmassage*30 min.€32,50
Ontspanningsmassage**60 min.€62,50
Hot Stone massage*30 min.€32,50
Hot Stone massage**60 min.€62,50
Bamboe massage*30 min.€32,50
Bamboe massage**60 min.€62,50
Hamam massage *30 min.€43,50
Hamam massage **60 min.€67,50
Voetnoot* achterzijde lichaam
Voetnoot** voor- & achterzijde lichaam
VoetnootPin only: we accepteren geen contant geld