Direct naar de contentDirect naar de footer

Hypnotherapie

Iedereen wil zich graag goed en gezond voelen! Het zijn meestal je eigen overtuigingen en gedachten die de blokkades en klachten in je leven veroorzaken. Een gezond en gelukkig bestaan lijkt voor veel mensen een droom. Of toch niet? Wil jij dat jouw droom werkelijkheid wordt en heb je een realistisch doel? Dan kunnen wij jou helpen.

Contact

Als dit voor jou herkenbaar is en wil je weten hoe we je kunnen helpen?
Voor meer informatie neem contact op via info@mvahypnotherapie.nl of 06-28204381.

Marjan van Aelst (hypnotherapeut én dietist) werkt met overtuiging en enthousiasme om de meest pure en optimale versie van jezelf mogelijk te maken. Dit doen we door de toepassing van directe hypnose.

Heb je een probleem dat je leven beheerst?
Ben je er klaar mee en wil jij nu écht veranderen?
Heb je er genoeg van om tegen jezelf te vechten?

Wat is hypnose?

Hypnose is een bewustzijnstoestand waarbij je ontspannen bent en tegelijkertijd je volledig concentreert. Een toestand van rust en vertrouwen, waar je je mogelijkheden leert ontdekken via je onderbewustzijn. Hypnose is volledig veilig voor je lichaam. Elke avond gebruik je onbewust een staat van hypnose om je te ontspannen en in slaap te kunnen vallen. Maar ook als je bijvoorbeeld een goede film kijkt of een goed boek leest raak je al snel in een vorm van hypnotische trance. Ook als je auto rijdt komt het vaak voor dat je beseft dat je bepaalde gedeelten van de rit niet bewust hebt meegekregen. Je onderbewustzijn heeft de juiste handelingen veilig verricht. Je zou dus kunnen stellen dat hypnose onze ‘automatische piloot’ aanzet.

Hypnose is geen magie en je zult nooit iets doen dat je niet wilt. Jij raakt niet de controle kwijt, dus bang zijn voor hypnose is niet nodig. Je kiest er zelf voor om in hypnose te gaan en je vertrouwt ons en wij begeleiden je hierbij.

Waarom kiezen voor directe hypnose?

Directe hypnose kenmerkt zich door de snelle en doeltreffende werkwijze. Vaak zijn 1-2 sessies voldoende om de oorzaak van het probleem om te lossen door middel van directe suggesties en communicatie met het onderbewustzijn. Hiervoor zijn geen langdurige gesprekstherapieën nodig.

Directe Hypnose voor emotionele, psychische of lichamelijke klachten
Bij directe hypnose bereik je een staat waarin je onderbewustzijn onder bepaalde omstandigheden suggesties accepteert. Directe hypnose is geen langdurende ontspanningstherapie. Nee, directe hypnose gaat direct naar de oplossing om het zo snel en effectief mogelijk en blijvend op te lossen, wat het probleem ook is.

Tijdens de hypnose wordt er contact gemaakt met je onderbewustzijn en wordt er door middel van directe suggesties een reset gemaakt naar het gewenste gedrag.

Hypnose is de snelste en meest eenvoudige manier om permanente gedragsveranderingen in je leven te realiseren. Motivatie en volledige medewerking is daarvoor echter wel vereist.

Directe hypnose helpt bij o.a de volgende klachten:

 • stress en spanning, burn-out, vermoeidheid, slaapproblemen
 • angsten (vliegangst, angst voor dieren, straatvrees, verlatingsangst, claustrofobie)
 • gewichtsproblemen (afvallen), virtuele maagband
 • stoppen met roken
 • stoppen of verminderen van alcoholgebruik
 • traumatische gebeurtenissen (zoals een overval, ongeluk)
 • nagelbijten
 • relatieproblemen
 • communicatieproblemen
 • minderwaardigheidsgevoelens / gebrek aan zelfvertrouwen
 • niet lekker in je vel zitten (meer vitaliteit en energie)
 • persoonlijke ontwikkeling of groei
De virtuele maagband

De virtuele maagband

Unieke behandeling voor mensen met overgewicht; Tijdens het traject (4 sessies) wordt onder hypnose een virtuele maagband geplaatst.

Je geest en lichaam reageren alsof er een ECHTE maagband wordt geplaatst (maar zonder de nadelen van een operatie). Hierdoor is het mogelijk om zonder strijd minder te eten, als vanzelf gezonder te eten en meer te bewegen. Er wordt bovendien aandacht besteed aan belemmerende emoties en gewoontes. Dit alles zorgt ervoor dat ons virtuele maagbandprogramma alle soorten problemen opvangt voor jou en zorgt voor goede, blijvende resultaten.

Deze methode is geen dieet, maar een levens veranderende behandeling. Gezien onze achtergrond als diëtist kunnen we je ook voorzien van de juiste voedingsadviezen en een na-traject bieden dat voor vergoeding van de zorgverzekeraar in aanmerking komt. Het programma is bedoeld voor mensen met een BMI > 30. Indien je een BMI hebt < 30 kunnen wij een ander passend traject aanbieden.

Afspraak maken

Benieuwd naar de mogelijkheden en wil je weten hoe we je kunnen helpen?

Voor meer informatie neem contact op via info@mvahypnotherapie.nl of 06-28204381.