Direct naar de contentDirect naar de footer

Happy gut, happy body & brains

Met orthomoleculaire therapie willen we een optimale concentratie van voedingsstoffen realiseren in het lichaam. De natuurgeneeskunde streeft ernaar om gezond te leven enkel met behulp van natuurlijke middelen.

Contact

Nieuwsgierig geworden?
Kijk op www.gut-feelings.nl. Voor meer informatie of vragen neem contact op via info@gut-feelings.nl of 06-83331007.

Gut Feelings

Onze darmen zijn uiterst belangrijk voor het opnemen van voedingsstoffen en het uitscheiden van toxines/afvalstoffen. In de loop van tijd blijven voedselresten achter in de darm, waardoor opname van voedingsstoffen en uitscheiding van afvalstoffen slechter verloopt. Hierdoor gaat de darm slechter functioneren en kunnen toxines in de bloedbaan komen die vele verscheidene klachten kunnen geven en je ziek maken. De klachten en ziektebeelden kunnen zeer uitlopend zijn, van artritis tot zelfs Parkinson en Alzheimer. We denken dan vaak niet in eerste instantie aan slechtwerkende darmen als oorzaak bij deze ziektebeelden. Zoals Hippocrates zei: all disease starts in the gut.

Colon hydrotherapie

Colon hydrotherapie is een zachte en zeer efficiƫnte manier om de hele dikke darm te reinigen met water op lichaamstemperatuur, waardoor er schoon water naar e lever gaat en vervolgens door het hele lichaam en hierdoor gelijk een kleine interne wassing is voor hele lijf. De darmen reageren ook op stress en allerlei emoties en 80% van serotonine wordt aangemaakt in de darmen. De behandeling helpt om oude emoties en stress op te ruimen en verbetert aanmaak van serotonine.

Kortom: Happy gut, happy body & brains

De spoeling

De spoeling van ongeveer 45 minuten verloopt door een gesloten systeem, dat wil zeggen dat er een canule wordt ingebracht met daarop een aangesloten watertoevoer en afvoerslang, er loopt heel rustig water naar binnen en zo wordt de ontlasting ook weer afgevoerd, zodra je druk voelt en wat ik ook zie op spoelapparaat, dan zet ik de afvoerslang open en loopt de ontlasting via de buis eruit. Je hoeft daarom tijdens de behandeling niet naar het toilet te lopen. Je ligt tijdens de behandeling op een massagetafel met een dekentje. De spoeling is geurloos en pijnloos. De laatste spoeling met probiotica brengt de darmflora weer in balans. Na de behandeling voelen de meesten zich direct heel schoon, helder en energiek. Een paar dagen voor de behandeling is het beste om licht verteerbaar te eten, hiervoor krijgt u van mij alle informatie. Ook is het bij een eerste behandeling het beste om 3 spoelingen binnen twee weken te doen, zodat lichaam goed alle oude resten kan loslaten.

Voor wie

Je kan met alle darmproblematiek zoals obstipatie, opgeblazen gevoel, winderigheid en chronische darmklachten bij mij terecht. Het is zeer effectief voor mensen met obstipatie of die moeilijk naar het toilet kunnen gaan want de spoeling verbetert de peristaltiek.

Maar ook bij vermoeidheid, depressieve en/of stemmingswisselingen, incontinentie, onvruchtbaarheid, rugpijn zijn vaak zeer gebaat bij hoge darmspoelingen.

Hoge darmspoelingen is eigenlijk iedereen bij gebaat, het is een kleine wassing voor het hele lichaam, een echte detox.

De behandeling heeft een zeer preventieve werking op je gezondheid.

Afspraak maken

Benieuwd naar de mogelijkheden en wil je weten hoe we je kunnen helpen?

Voor meer informatie of vragen neem contact op via info@gut-feelings.nlof 06-83331007.